Official ENIDUST Forum
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: Gothic 1 - problem  (Read 2061 times)

Lich555

  • User
  • Posts: 1063
    • View Profile
    • Moje zdjęcia
Gothic 1 - problem
« on: November 30, 2013, 16:17:24 »

http://www.youtube.com/watch?v=RU4gDdCebtY 1:15
Witam.
Mam bardzo poważny problem z misją pt. "Wytwórnia ziela". W wyżej przedstawionym filmiku podchodzi gość do Jacko i ma dialogi różne do wyboru. Ja mam tylko i wyłącznie "koniec". Na początku był jeden jakiś dialog do wyboru, ale nic nie dało i potem był tylko "koniec". Wczytywałem, to nic nie dawało.
Bardzo Was proszę o pomoc :)
Logged

Rahl

  • User
  • Posts: 694
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #1 on: November 30, 2013, 17:30:24 »

Nie miałem tego problemu. Hmm...Zadam pytanie, w jakiej gildii jesteś ? Z tego co pamiętam (A mogę źle pamiętać) ta misja jest zarezerwowana tylko dla Bractwa. W innym wypadku nie będziesz miał pewnie opcji dialogowych.
Logged

RuskiBigosPL

  • User
  • Posts: 922
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #2 on: November 30, 2013, 19:53:04 »

Ah masz racje Rahl. Też mi się tak kojarzy :D I do tego chyba nie można być nowicjuszem, a strażnikiem świątynnym.
Logged
Szukam Wysłannika Innosa... Znasz jakiegoś?

Rahl

  • User
  • Posts: 694
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #3 on: November 30, 2013, 20:28:21 »

Wystarczy być nowicjuszem. Strażnikiem Świątynnym zostaje się bodajże po zniszczeniu gniazda pełzaczy w Starej Kopalni a ta misja jest wcześniej bądź równolegle z tą.
Logged

RuskiBigosPL

  • User
  • Posts: 922
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #4 on: November 30, 2013, 22:43:06 »

Grałem w tą grę ze 3 lata temu, to słabo pamiętam, ale na pewno ją zrobiłem.

Liszu masz pirata? Może jakiegoś pliku brakuje, czy cuś.
Logged
Szukam Wysłannika Innosa... Znasz jakiegoś?

Lich555

  • User
  • Posts: 1063
    • View Profile
    • Moje zdjęcia
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #5 on: December 01, 2013, 11:34:40 »

Nie mam pirata. Mam piękną edycję Gamebook. Nie mam błędów. Gram na Windows 7. Czasami np. jak wyjdę na pulpit to brak odpowiedzi i muszę wczytywać. Rzadko ale jest. Z innymi błędami się nie spotkałem.
I tak, ta misja jest tylko dla Bractwa na bagnie. Jestem w nim, jestem nowicjuszem.
Logged

Rahl

  • User
  • Posts: 694
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #6 on: December 01, 2013, 12:41:15 »

A może ich po prostu zabij i ci zaliczy ?
Logged

Lich555

  • User
  • Posts: 1063
    • View Profile
    • Moje zdjęcia
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #7 on: December 02, 2013, 16:44:05 »

Spróbuję już za chwilę :)
Logged

Lich555

  • User
  • Posts: 1063
    • View Profile
    • Moje zdjęcia
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #8 on: December 03, 2013, 19:20:15 »

Nie działa. Trudno, jak tego nie zrobię to chyba też będę mógł przejść grę, prawda? Chociaż strasznie nie lubię tak robić...
Logged

Ratharr

  • User
  • Posts: 186
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #9 on: December 03, 2013, 20:14:12 »

I tak w GI nie ma dużo zadań pobocznych :) Nigdy tej misji nie wykonywałem(ba! nawet nie byłem w sekcie), ale to wiadomo nie od dziś, że gra jest strasznie zabugowana :(
Logged

IAmBoskiM

  • Forum Supporter [non-dev]
  • User
  • **
  • Posts: 397
    • View Profile
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #10 on: March 05, 2014, 17:46:11 »

Opowiedz dokładnie o co chodzi w tym queście i gdzie jest ta osoba, jakie osoby są potrzebne do wykonania tego zadania itp. I powiedz, czy masz rodzeństwo? Bo może np. twój młodszy brat zrobił ci żarcik i tak poprowadził dialog. Sprawdź w dzienniku (o ile pamiętam przycisk N) na tej misji co jest tam napisane. Niedawno przeszedłem 3 części Gothica, więc mogę coś z tego pamiętać. A co do Gothica 2 to chyba z 3 razy.
Logged

Lich555

  • User
  • Posts: 1063
    • View Profile
    • Moje zdjęcia
Odp: Gothic 1 - problem
« Reply #11 on: March 19, 2014, 18:03:14 »

Trochę stary problem, nieaktualny ;D Ale dzięki za chęci.
Logged