Hehe widzę ze ktoś przeczytał mój temat o gołębiach, wilkach tygrysach

Ja proponowałem by zwierzętami mogli być realni ludzie wybierając swoją rasę oraz npc.
Co do zwierząt proponuje tak.
koniowate: czyli koń, osioł, wielbłąd itp. Były by na pewno ważnymi zwierzakami i cennymi przede wszystkim. Na każdym mogło by się jeździć i ciągnąć woź ale każdy miałby inne parametry. Np jedni nadawaliby się do szybkich biegów inne były by wytrzymałe więc pociągowe itp.
kotowate: takie jak tygrys, kot, lew. Mieszkały by w dżunglach, pustyniach, sawannach itp. kot nie robiłby nic tylko zarł i chlał wode/mleko
za to odstraszać by mógł szczury, myszy itp. Tygrys atakowałby kogo złapie w łapy nawet te oswojone. By tego nie robił trzeba by było wpisać nick gracza do menu tygrysa by ten go rozpoznawał ale też miałby ograniczenia co do zapamiętania nicków.
Lwy zabijały by wszystko i wszystkich (dobre na areny) potrzebowali by dużej ilości mięsa szczególnie tygrysy i lwy
psowate: typowe wilki i różne rasy psów przydatne w średniowieczu np do zaganiania owiec, polowań na duże zwierzęta/ na szczury ( tak są psy na szczury) itp. Wilki potrzebowały by dużej ilości mięsa.
ptaki: gołębie, jastrzębie, sowy ( jak z harry pottera

) itp.
Dostarczały by listy, itp. Czyli taki spowolniony komunikator tekstowy

.
Była by możliwość wysłania swojego jastrzębia by przyniósł nam gołębia który właśnie nad nami leci. Dzięki temu można by było przechwycić korespondencje itp.