@Tracha Postaram się odpowiedzieć ci na te pytania.
1. Kto bogatemu zabroni

. Oczywiście będzie musiał się liczyć z kosztami.
2. Raczej tak.
3. Wszyscy użytkownicy forum to przewidują, ja także. Jeżeli chcesz o tym podyskutować zapraszam do wątków:
Zwoje, książki oraz
Pismo.
4. Raczej tak.
5. Raczej tak.
6. Czemu nie. Tylko jako wykonujący zadanie musisz uważać na uczciwość zleceniodawcy. Chyba że będzie istniał jakiś system zabezpieczający (najprawdopodobniej niestety nierealistyczny). Oto link do dyskusji na ten temat:
Zawieranie umów-budowa punktów wiarygodności postaci.
7. Zależy to od polityki panśtwa.
8. Możliwe. Oto wątek, w którym o tym pisano:
Lockpicking.
9. Raczej nie. W filmie o tym mówiono, że strefy będą się zmieniać. Nie sądzę, aby jakikolwiek gracz mógłby sobie ustalać gdzie jest jaka strefa. One się będą zmieniać raczej na taki sposób, że jak np. boss pójdzie ze strefy dezintegracji na strefę niebezpieczną to stanie się ona tą pierwszą wymienioną.
10. Nikt nie ma takiej informacji (oprócz twórców).
11. Czy bez konsekwencji to nie sądzę. Może mógłby sobie pozwolić na jedną taką
zabawę, ale na więcej to nie sądzę. W końcu lud by się zbuntował i zażądał nowego władcy.
12. Czemu nie. Wszystko właściwie zależy od polityki państwa.
13. Możliwe.
14. Czemu nie.
15. Myślę, że jest to możliwe, jednak życzę ci powodzenia w ogarnięciu tego wszystkiego.

16. Tego to ja nie wiem. Bogowie bądź chociaż jeden bóg raczej będą istnieć. Skąd to wiem? W filmach mówiono o świątyniach, a takie budowle buduje się raczej po to, aby kogoś czcić.
17. Nie wiem.
18. Jak im za to zapłacisz to sobie od nich weźmiesz. Na tym świecie nic nie jest za darmo.
19. Nie wyobrażam sobie braku takiej możliwości w średniowiecznym świecie.
20. Tego także sobie nie wyobrażam. Zatem wg. mnie tak.
21. Raczej nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie jeżeli chodzi o użytkowników.